Socialiniai tinklai//Kur aš dingau?


Labas!
Tiesą sakant, jau spėjau pasiilgti jūsų. Trumpam teko padaryti rašymo pertraukėlę, todėl, kad įsigijome šunį ir kadangi ji dar yra visai mažytė ( gimė šių metų vasario aštunta dieną), tai nukando wifi laidus, taigi teko namie kurį laiką pabūti be interneto. Tuo laikotarpiu buvau užsisakiusi internetą telefone, bet stengiaus kuo mažiau būti prie jo. Na, o kas šiaip naujo apie mane?
 Praeitą savaitę rašėme vokiečių kalbos žinių patikrinimo testą, iš šešiasdešimt taškų surinkau trisdešimt keturis. Skaitau, jog tai yra visai neblogai! Paskui turėjome rašyti anglų kalbą, bet dėl tam tikros priežasties aš ir dar penki mokiniai iš mano klasės nerašėme, o aš visą savaitę rašiau angliškus rašinius, sprendžiau PUPP užduotis, blogai miegojau, o pasirodo, kad nerašom kol kas. Žiauriai jėga (tikiuosi suprantate, kad šiuose žodžiuose daug sarkazmo). Toliau mano gyvenime seka tai, kad jau visą balandį sakiau, kad gegužės pirmą dieną išsitrinsiu visą social media. Apie tai ir bus šis įrašas, nors nė nežinau ar ką gero suregziu čia.
 Ar kada nors susimąstėte koks gyvenimas laukia mūsų ateityje, dėka visų socialiniu tinklų?  Bus geresnė ar bloga situacija? O gal ji visai nepakis? Norėčiau pasiūlyti pažiūrėti ''Black mirror'' filmą ''Nosedive''. Jį galite pamatyti čia.
Na, o kaip manote koks būtų gyvenimas be socialinių tinklų? Geresnis ar blogesnis? Galiu pasakyti, kad iš tikrųjų be galo geras! Daugiau laiko atsirado mokslams, taip pat dabar dar ir įrašų rašymui. Visą savo laisvą laiką praleisdavau naršydama facebook'e, instagram'e, susirašynėdavau su draugais messengeryje, 'snapindavau' ir rinkdavau streakus. O  dabar? Gegužės pirmą dieną manęs neliko nei viename socialiniame tinkle. Tik snapchat'o prisijungimus daviau draugei, kad išsiųstų kelis kartus kažką, kad neprarasti 'streakų'. Kol kas viską ištryniau tik mėnesiui, kad išlaikyti gerais pažymiais egzaminus, baigti pusmečius pakankamai gerai,pradėti mokytis. Su tais socialiniais tinklais vienas vargas! Atrodo pradedi galvot, kad va tuoj nueisi mokytis, pasiruošti atsiskaitymui, pagroti. Na, staiga pažiūrėjus į laiką supranti, kad nieko nebus, nes esi be galo pavargus ir eisi miegoti nes jau vėlu. Tačiau, dabar ištrynusi viską galiu teigti, kad pagaliau pavyksta bent kiek pasimokyti, padaryti namų darbus. Rytais aš daug greičiau susiruošiu į mokyklą, nes ankščiau visuomet valgydama dar ir naršydavau. Bet dabar to daryti nebereikia. Miegoti nueinu ankščiau, pailsiu, išsimiegu, pabundu gana geros nuotaikos. Galbūt paklausite kaip aš susisiekiu su draugais? Su vienais susirašynėju per Viber programėlę, su kitais per Whatsapp, na o kai kuriems pakanka tiesiog SMS žinučių. Susirašynėju ir esu pranešusi iš karto apie išėjimą iš soc. tinklų tik artimiausiems draugams.
 Apskritai, kokios yra tos pusės socialiniuose tinkluose?
  • Visų pirma, tiesiog sunaudosite per daug laiko naršydami.
  • Ten taip pat galite rasti įvairiausių renginių, kurie vyksta arba vyks artimiausiu metu jūsų mieste, arba netoli jūsų. Tačiau kur garantas, jog tie renginiai bus tikri, nebus sektos?
  • Galite nusipirkti daug įdomių dalykėlių. O ar jums to daikto reikia? Kad ir reikia, pasiskaitėte atsiliepimus. Didžiulė dauguma jų teigiami? O ar tikrai jie yra tikri ir nepapirkti?
  • Galite susirasti naujų draugų? Žinoma, kad taip. O jeigu bus taip, kad jūs bendrausite su savo amžiaus panele, tačiau po kiek laiko suprasite, kad ten dvigubai vyresnis vyras? Arba paprasčiausiai netikra anketa? O jūs atskleidėte per daug informacijos? KAS TUOMET?


Žinoma, tų pusių yra dar be galo daug. Tačiau šįkart užteks paminėti ik šias. O jūs ar galėtumėte išgyventi be socialinių tinklų? Jei taip tai kiek? O ar pastarieji turi daugiau gerų pusių ar blogų?
Iki kito susitikimo. Jurgita.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nesitikiu, jog suprasit, bet...

Vaistai rudens ir žiemos liūdesiui numalšinti.

\\Pirmoji apžvalga//Mėgstamiausia poetė?//